vrijdag 4 april 2014

Everything is welcome!

Heeheee!

Zoals jullie zien heb ik net een recensie geplaatst over de film Non-Stop. Dit moest van school en ik zou dan ook heel graag willen weten wat jullie er van vinden. Als jullie verbeterpuntjes hebben, dan hoor ik dat graag!



Een verhaal waar je niet aan kan ontsnappen

Je zal denken: een terrorist in een vliegtuig is toch zo gepakt? Nou, ik kan je zeggen dat dat niet zo is. De film Non-stop (Jaume Collet-Serra) bewijst dat zeker wel. Vanaf de eerste minuut van de film word je al op het verkeerde spoor gezet. Air Marshal Bill Marks (Liam Neeson) breekt regels en negeert bevelen van zijn baas om de persoon die de vlucht terroriseert te pakken. Iedereen in de film lijkt op een bepaald moment verdacht, zelfs de hoofdrolspeler Bill Marks. Deze uitermate spannende film, waarin de dader tot de laatste minuut onbekend blijft, is zeker een aanrader.

U.S. Federal Air Marshal Bill Marks lijkt op het eerste gezicht een eenzame alcoholist met vliegangst. Tijdens een trans-Atlantische vlucht van New York naar Londen krijgt hij een aantal bedreigende sms’jes. Een nog anonieme passagier aan boord eist dat er binnen 20 minuten 150 miljoen dollar op een geheime bankrekening wordt gezet. Als dat niet gebeurt dan wordt er iemand aan boord vermoord en zal de klok weer op 20 minuten worden gezet. Vanaf dat moment zet Marks alles op alles om de dader te pakken en de passagiers te beschermen.



Regisseur Jaume Collet-Serra heeft in 2011 met de film ‘’Unknown’’ ook met Neeson samengewerkt. De samenwerking in deze tweede productie blijkt een groot succes. De regisseur is in staat Neeson een van zijn betere rollen te laten spelen. In de film Schindler’s List (1993) liet Neeson zich van een andere kant zien in zijn rol waarin hij veel Joden heeft gered van de dood. In de film ‘’Taken’’ uit 2008 ontpopt de acteur Liam Neeson zich als een ware actieheld die het geweld niet uit de weg gaat om te krijgen wat hij wilt. Deze rol voert Collet-Serra goed door in Non-Stop.

Collet-Serra maakt slim gebruik van de sms-berichten die Marks ontvangt. Hij geeft een moderne draai aan de film door de sms-berichten op het bioscoopscherm te laten verschijnen, ook de autocorrectie en een kapot beeldscherm krijg je als kijker te zien. Dit roept een sterk gevoel van betrokkenheid op. Deze manier van filmen is vernieuwend en zeker voor het jongere publiek fijn om te volgen.


Wie de dader is en wat zijn motieven zijn, wordt eigenlijk pas aan het einde duidelijk. Hoe hard Marks ook probeert om de dader te vinden, het lukt hem niet. Niet alleen de film brengt je op een verkeerd spoor, ook je eigen voorgevoelens en vooroordelen werken daar aan mee. Dit is iets wat de regisseur goed heeft gedaan. Collet-Serra laat met deze film zien dat die vooroordelen, die bijna iedereen heeft, totaal niet hoeven te kloppen. Dit is een van de aspecten die de film zo sterk maakt. Een ander punt wat de film zo goed maakt, is het script. Door de opbouw van het verhaal verslapt je aandacht niet en blijf je als kijker tot de laatste minuut geboeid.

De uiteindelijke motieven van de daders worden niet echt duidelijk. Wat ze precies willen bereiken, waarom ze 150 miljoen dollar willen en waarom ze Marks hebben uitgekozen blijft allemaal een beetje vaag.  

Ondanks dat het een ijzersterke film is met geweldige acteurs en een goed plot, is er ook enige ongeloofwaardigheid. Dit wordt vooral door het einde gecreƫerd. Wanneer een bom in het vliegtuig ontploft, wordt een klein meisje naar buiten geslingerd. Gelukkig is onze held Marks daar om haar te redden. En ja, eind goed, al goed.

Non-Stop is een actie thriller die sterk inspeelt op onze huidige communicatiemiddelen zoals smartphones en sms. De sterke acteerprestaties en de vele actiemomenten maken elke minuut spannend. Toch lijkt het verhaal wel wat overdreven, maar dat maakt de film zeker niet minder goed. Kortom, Non-Stop is een geweldige actie thriller. 



Voor meer informatie check de website http://www.nonstopthefilm.com/